Az Év Magánpraxisává választották dr. Szabó András magánrendelését

Magas színvonalú gyógyítás, kulturált környezet, minimális várakozás – főként ezt várja el az a páciens, aki magánrendelésre megy egészségügyi problémáival. Hogy dr. Szabó András bőrgyógyásznál mindezt megtalálja, bizonyítja az az elismerő cím, amit a szolnoki szakorvos a napokban vehetett át.
http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/az-ev-maganpraxisava-valasztottak-dr-szabo-andras-rendeleset-670496
Az Év Magánrendelője díj odaítéléséről idén immár harmadik alkalommal döntött a szakmai zsűri, illetve a páciensek szavazatai. A díjakat ünnepélyes keretek között, június 6-án adták át a Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty Termében. Az egyéni praxisok között a közönségdíjat a szolnoki székhelyű dr. Szabó András kapta.
– A magánkézben levő intézmények egyre jelentősebb alternatívát jelentenek az állami tulajdonú kórházak, rendelőintézetek vagy diagnosztikai központok helyett. A jó magánrendeléshez a legfontosabb a magas szakmai színvonalú, minőségi szolgáltatás kiváló szakemberekkel – emelte ki a díjátadón dr. Torzsa Péter PhD, egyetemi docens.
– Nagyon megtisztelő számomra ez a díj, amely véleményem szerint az elmúlt húsz év munkáját ismeri el – mondta dr. Szabó András. – Az, hogy én kaptam a legtöbb voksot, azt mutatja számomra, hogy elégedettek a pácienseim. Folyamatosan figyelemmel kísértük a szavazás állását. Egy ideig nagyon szoros volt, az utolsó héten azonban sokkal több szavazatot kaptam, mint a többi praxis, így végül jelentős előnnyel nyertem meg a kategóriámat.
Hogy minek köszönhető ez a meggyőző fölény és magabiztos győzelem? Talán annak is, hogy dr. Szabó András rendkívül fontosnak tartja a folyamatos szakmai képzéseket, eszközfejlesztéseket.
– Nagyon odafigyelek rá, hogy kulturált környezetet biztosítsak a hozzám érkező pácienseknek, s inkább egy órával korábban kezdem el a rendelést, csak hogy minél kevesebbet kelljen várakozniuk a betegeknek – tudjuk meg tőle. – A korrekt bőrgyógyászati kezelés alapja a pontos diagnózis, ezért nagyon odafigyelek rá, hogy a lehető legmodernebb diagnosztikai eszközöket használjam. Egy video dermatoszkóp például igen komoly befektetésnek számít, de sokkal biztonságosabbá teszi a diagnózist. Emellett fontosnak tartom az állandó szakmai képzéseket. Ennek köszönhetően olyan kezelések – esztétikai kezelések, lézerkezelések – is elérhetővé válnak a pácienseim számára, amelyekért egyébként nagy központokat kell felkeresni.
– Ritkaságnak számít, hogy egy szakorvos kizárólag magánrendelésen fogadja a betegeit. Miért döntött így annak idején?
– Immár húsz éve, 1996 óta vagyok bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos, a szakvizsgám után azonnal főállású magánorvosként kezdtem el dolgozni. Már akkor világos volt számomra, hogy a folyamatosan magas szintű szakmai színvonalat, kulturált környezetben, empátiával, rövid idejű előjegyzéssel és várakozási idővel elsősorban a magánrendelők képesek biztosítani. Az elsők között voltam ezzel annak idején, de semmiképp sem bántam meg, hogy ezt az utat választottam. Nagy segítségemre van a mindennapi munkában az asszisztensnőm, Éva, akivel 2008 óta dolgozom. Szakmailag nagyon magasan képzett, ráadásul szinte a gondolataimat is ismeri. Ha ő lebetegszik, én inkább nem rendelek.
– Egyfajta visszajelzés, megerősítés ez a díj. De hogyan tovább?
– Szeretném az eddigi színvonalon folytatni a munkámat, közülük is elsősorban az esztétikai jellegű kezeléseket szeretem legjobban. Erre fektetem a legnagyobb hangsúlyt, ez túl van számomra a napi rutinon. A későbbiekben pedig? Bár még messze van, de úgy tűnik, a fiam is érdeklődik az orvoslás iránt. Egyszer talán majd együtt dolgozunk a praxisban…