Plasmage, avagy a megereszkedett szemhéj korrekciója

A szem a lélek tükre, szokás mondani, és valóban sokat elárul rólunk.
A környezeti ártalmak, légszennyezettség, káros sugárzások, számítógép monitorja, televízió, kialvatlanság stb. túlterhelik, súlyosan károsítják a látásért felelős érzékszervet, valamint nagyban felgyorsítják az öregedési folyamatokat, melyek hatására megjelennek a ráncok, a szem alatti karikák, és megereszkedik a felső vagy az alsó szemhéj.
Hogyan lehet megállítani az öregedési folyamatokat?
A Plasmage egy non-invazív, plazmatechnológiás mikrosebészeti készülék, amely alkalmas a megereszkedett felső szemhéj megemelésére.
A meglazult, megnyúlt felső szemhéj gyakran nem csupán esztétikai problémát okoz, több esetben a bőrfelesleg látásban is zavaró lehet, megoldása a bőrfelesleg eltávolítása. Erre eddig egyedül a szemhéjplasztika volt alkalmas, de 2017-től a megereszkedett felső és alsó szemhéj kezelésére egy új eljárás, a Plasmage is képes.
Az orvosi készülék a negyedik halmazállapot, a plazma halmazállapotot használva működik: miközben a kezelőfejet a bőrhöz közelítjük, a levegőben lévő gázok ionizációjával egy elektromos ívet hoz létre, aminek a hatására a felesleges szövetek elpárolognak anélkül, hogy a mélyebb szöveti rétegek károsodnának. Ezáltal a bőr mennyisége a kezelt területen csökken.
A plazmakezelés során helyi érzéstelenítés után pontszerűen távolítják el a bőrfelesleget, így rendkívül precíz kezelés végezhető, miközben a környező szövetek hő terhelése lényegesen alacsonyabb, mint például egy lézerkezelésnél.
A kezelés eredménye azonnal látható, a bőrfelesleg eltűnik, csökken a felső szemhéj megereszkedése, az alsó szemhéj ráncossága.
A dinamikus ráncok azok, amelyek nevetéskor, grimaszoláskor jönnek elő, a szem körül sugárirányban (szarkalábak) helyezkednek el. Hosszú fennállás után a bőr „megtörik” azokon a helyeken, ahol gyakran meghajlítják a mimikai izmok. Ha ezeknek az izmoknak a tónusát csökkenteni tudjuk, a ráncok egy része is elsimul. Erre a botoxot használjuk, mely néhány hónapra kémiai úton felfüggeszti azon izmok működését, amelyikbe befecskendezik. Az injekció beadása után több nap alatt alakul ki a végleges hatás, mely átlagosan 4-6 hónapig tart.
A szem alatti karikák, mélyedések eltüntetésének egyik népszerű módja a különböző anyagokkal történő feltöltés. A feltöltés általában úgy történik, hogy egy injekciós tűvel vagy kanüllel a bőrbe, a szem alatti mélyedésbe adnak néhány tized milliliter anyagot, leggyakrabban hyaluronsavat, ami a beadás után feltölti és ezáltal eltünteti a szem alatti karikákat. A beadás után a hatása azonnal látszik, és általában 6-12 hónapig tart.
A PlasmAge kezelés menete
A kezelt területet érzéstelenítő krémmel kenik be, majd 30 perc múlva fertőtlenítik a bőrt. A kezelőfejjel apró pontokban párologtatják el a bőr legfelső rétegeit. A beavatkozás után hűteni, jegelni kell az érintett területet. Enyhe esetekben egy kezelés elég lehet, de amennyiben a szemhéj megereszkedése nagymértékű, több kezelésre van szükség. Két kezelés között legalább egy hónap szünetet kell tartani, és a napfény miatt a nyári hónapokban nem ajánlatos végezni.
A kezelés során duzzanat, ödéma, vörösödés alakulhat ki, ez azonban pár nap alatt elmúlik. A keletkezett apró, barnás kis pörkök fokozatosan száradnak le, majd 7-10 nap alatt nyom nélkül gyógyul a bőr.
A páciens 3 hónapig kerülje a napozást és a szoláriumot.