Drakula-terápia, avagy az örök fiatalság titka, bőrfeszesítés

DRAKULA-TERÁPIA, AVAGY AZ ÖRÖK FIATALSÁG TITKA, A BŐR MEGFIATALÍTÁSA

A Drakula-terápia során a paciens a saját vérétől fiatalodik: a vérplazmát visszainjektálva a bőrbe a kollagéntermelés serkentésével csökken a ráncok mélysége, a bőr tónusa javul, a besüppedések megszűnnek, a bőr megfiatalodik.
A bőrgyógyászat ma már többféle Drakula-terápiát is számon tart, melynek leghatékonyabb formája a PRP (Platelet Rich Plasma), a vérlemezkékben gazdag plazma terápia, mely az esztétikai gyógyászatban MyCells néven terjedt el. A MyCells egy forradalmi bőrregeneráló módszer. Ennek az autogen eljárásnak a során saját vér felhasználásával állítanak elő vérlemezkékben gazdag plazmát (PRP), mely a trombocitákon kívül koncentráltan tartalmaz limfocitákat, valamint növekedési faktorokat. A PRP-t injekcióval, vagy mezoterápiás módszerekkel visszajuttatva a szervezetbe beindul egy összetett regenerálódási folyamat a kollagén termelés serkentésével, az érellátás helyreállításával és szöveti regeneráció által. Ez az eljárás hosszútávon  a bőr megfiatalodását eredményezi, mellékhatások nélkül. A PRP-t évek óta széles körben használják a plasztikai sebészetben, ortopédiában, fogászatban és nehezen gyógyuló sebek esetén. Amellett hogy biztonságos, rendkívül hatékony módszer. Mivel ez a kezelés a testünkben végbemenő természetes folyamatokon alapszik, általában legalább 3 alkalom és körülbelül 3-4 hónap elteltével eredményez látványos változást. Ez alatt az idő alatt kollagén hálózat és új szövet épül a bőr mélyén. A kezeléssorozat után a bőr érezhetően feszesebbé, élettelibbé és kevésbé ráncossá válik. Ezek a pozitív változások jellemzően a páciensek nagy többségénél 1-2 éven át megmaradnak. A kívánt hatás megőrzésére szükség lehet utólagos fenntartó kezelésekre. Emellett a MyCells kitűnő segédkezelése lehet a lézeres-, hámlasztó- vagy feltöltő módszereknek- jelentősen fokozhatja a hatékonyságukat.
A  MyCells PRP előnyei:

  • Serkenti a kezelt bőrfelület szöveteinek ujjáépülését
  • Elősegíti a ráncok mélységének csökkentését a kollagéntermelés serkentésével és javítja a bőr tónusát, textúráját
  • Biztonságos, mivel a páciens saját véréből készül
  • Még a szem alatti területen is biztonsággal használható
  • Nincs fertőzésveszély
  • Nem okoz allergiát
  • Nem toxikus
  • Az egyetlen PRP termék, mely egyszerre rendelkezik CE és FDA jóváhagyással

A kezelés:
A kezelés megkezdése előtt az orvos felszív 10-20 mililiter vért egy speciális üveg vákum csőbe, mely a MyCells készlet része. Ez egy rutin eljárás, mely nem okoz nagyobb kellemetlenséget a megszokott vérvételnél. Ezután a vért tartalmazó  kémcsövet centrifugába helyezi, hogy a vér alkotóelemei szétváljanak, kinyerve ezáltal a PRP-t, amelyet visszafecskendez a bőrbe.