IPL Villanófény kezelés, végleges szőrtelenítés, arcbőr fiatalítás

IPL/VILLANÓFÉNY KEZELÉSEK VÉGLEGES SZŐRTELENÍTÉSRE, AKNÉRA, PIGMENTFOLTOK, ÉRTÁGULATOK ELTÁVOLÍTÁSA, ARCBŐR FIATALÍTÁS

Végleges szőrtelenítés- harmadik generációs IPL /villanófény/ technológia orvosi használatra
Manapság egyre népszerűbb a tartós szőrtelenítés IPL villanófény technológiával.
Hogyan hat a harmadik generációs IPL/villanófény a szörtüszőkre?
A szőrtüszők életcikklusa szempontjából három időszakot különböztetünk meg:
1. ) növekedési (Anagen),
2. ) visszafejlődő (Catagen)
3. ) pihenő (Telogén) szakasz.
Harmadik generációs IPL erőteljes fényimpulzusa egyedülálló módon a fényhullámhossz, energiasűrűség és impulzusidő optimális kombinációja segítségével célozza meg és inaktíválja a szőrtüszőket.
A kibocsátott fényenergia a szőrszál és szőrtüsző pigment tartalmában elnyelődik, és átalakul hőenergiává.
Az anagén fázisban lévő szőrtüszők a hőenergia hatására semlegesítődnek. Ez az eljárás szelektív fototermolízis néven ismert.
A kibocsátott impulzus speciálisan összetett, mely biztosítja az un. termo-relaxációt. Így a környező szövetek nem hevülnek fel, sértetlenek maradnak.
Miért nem elég 1 kezelés?
A melanin képződés a növekedési (Anagén) szakasz jellemzője. Ez az oka, hogy eredményes epiláció- bármely ismert módszert vesszük is alapul-kizárólag az élettani aktív növekedési szakaszban végezhető.
Ezért általában szőrtelenítésnél 6-8 kezelésre van szükség.
Mivel tud többet a harmadik generációs IPL berendezés a hagyományos IPL-készülékeknél?
A harmadik generációs IPL berendezések 50 J/cm2 fajlagos energiasűrűséggel képesek működni. Ez a energiaszint több mint a kétszerese, mint a piacon kapható szokásos készülékek 15-25 J/cm2 energia szintje.
Miért fontos a kétszeres energiaszint alkalmazása?
Tudjuk, hogy a hőhatás a fényenergia kromofórban való elnyelődése során jön létre. Ebből következik, hogy például egy világosabb színű szőrszál esetén-melyben kevesebb az energia elnyelő melanin- bizonytalan, hogy elegendő hőmennyiség képződik a megbizható hatás létrejöttéhez.
Az olyan alkalmazások, mint például a barna foltok eltávolítása, érelváltozások kezelése, vagy a bőrfiatalítás, szintén annál eredményesebb, minél nagyobb a bevitt energia.
Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy nagyobb energia alkalmazása fokozza a kezelések hatásosságát, és eredményeit. Természetesen kiemelt jelentőségű, hogy ez a kétszeres, a lézerberendezésekhez hasonlítható energia szint nem károsíthatja a bőrt.
Miért olyan biztonságos?
Számos olyan technológia újítás és szabadalom került beépítésre az újgenerációs IPL berendezésekbe, mely a hatékony nagyenergiájú fényimpulzusokat kockázatmentessé teszi a bőr számára:
-Progresszív, vízhűtéses kezelőfej.
Intenzív hűtést biztosít a bőr számára, megóvja a bőrt a túlzott hőhatástól, és egyúttal komfortossá teszi a kezelés érzetét, akár -5 C fokra is lehűthető!
-Kék zafír kristályszűrők:
Az IPL készülékek fényforrása- a lézerektől eltérően –széles fényspektrumú (410-1200 nanométer), színes fény. A bőr különböző kromofórjai különböző színűek, ezért azokra különböző spektrumú fénysugarakkal lehet eredményesen hatni.
A Sybaritic berendezéseknél alkalmazott kék zafír cserélhető fényspektrum szűrők stratégiailag szűrik meg a fényt. Ezzel gondoskodnak a különböző kezelésekhez hangolt optimális fényspektrum létrehozásáról, az eredményesség fokozásáról és felesleges hőterhelésének elkerüléséről.
-Négyszög impulzus profil:
A SYbartic harmadik generációs IPL berendezései kontrollált, négyszög jelformát alaklmazank, amely kiküszöböli az égető felfutó energia csúcsokat. Ezzel a kezeléseket optimális energia szinten, bőrkárosító hatás nélkül tudjuk végezni.
-Multi PIP impulzus üzemmód- Szuper Szelektív Foto-thermolízis (SSP):
A szokásos egyszeri impulzus mellett lehetőség van olyan Multi PIP impulzus sorozat kibocsátására is , mely elemenként ugyan kisebb, de összességében nagyobb energiát tartalmaz. Így nagyobb hatást tudunk kifejteni a környező szövetek még eredményesebb védelme mellett.
-Fényenergia újrahasznosítás:
A Sybaritic harmadik generációs készülékének szabadalmaztatott reflektorteste 24 karátos arannyal bevont, és úgy van kialakítva, hogy a xenon fényforrást keltett fény 100% -át a fényvezető kék zafír kristályra sugározza. A speciális kivitelű arany reflectortest összeszed, újrafókuszál visszafordít minden a bőrről visszaverődő vagy egyéb szórt fényt ( Photon Energy Recycling).
A kezelés alatt szoláriumozás, napozás, gyantázás, fényérzékenyítő gyógyszerek szedése kerülendő.
A kezeléshez ideális az 1-2 mm hosszúságú szőrzet.