Mezoterápia, dermaroller

MEZOTERÁPIA, DERMAROLLER

MI A MEZOTERÁPIA?
A mezoterápia egy olyan eljárás, amely serkenti a mezoderma regenerálódását, beleértve a bőr-, a kötő- és a zsírszöveteket.
A mezoterápia a gyógyszerek mikro-injekciózás útján történő bejuttatása, közvetlenül a kezelt területre.
A bőrbe juttatható injekciók hatóanyagának új generációját a bőr hidratálására használunk.
Ezek a gélek nem állati eredetű hialuronsavat tartalmaznak, így nem allergizálnak, biztonságosan alkalmazhatók.

Amit a kezelésről tudni kell:
Mikor kérjem orvosomtól a mezoterápiás kezelést?
Ahogy tapasztalja bőrének kiszáradását az arcán, nyakán, dekoltázsán, kézfején, illetve amint bőre színe fakóvá válik és elveszti fényét. Csak orvosa irhatja elő Önnek bőre állapotának alapos vizsgálata után a mikro-injekció kúrát.
Testem melyik részén alkalmazható eredményesen a mezoterápia kúra?
A mezoterápiás termékek alkalmazhatók az arc, nyak, dekoltázs, és a kézfej területén, illetve a test minden olyan részén, amelyek külső hatásoknak vannak kitéve.
Pontosan mi történik a mikro-injekciózás során?
A mezoterápiás mikro-injekciót kíméletesen és fájdalommentesen juttatjuk be a kezelt bőrrétegbe. A kezelt területek állapota és kiterjedése alapján döntjük el az injekciózás módját. Általában a hatóanyagot egymástól néhány milliméteres távolságban fecskendezzük be. Egy kezelés 30 percig tart és előtte a bőr nem igényel semmilyen speciális előkészítést.

Fájdalmasak –e a mezoterápiás mikro-injekciók?
Az injekciók gyakorlatilag teljesen fájdalommenetesek, mivel a tű nagyon kis átmérőjű, és finom, gyengéd mozdulatokkal juttatjuk be a hatóanyagot.
Milyen hamar lesz látható az eredmény? Milyen gyakran kell kezelésre járni?
Már az első alkalom után látványos lesz az eredmény. A hosszantartó hatás biztosításának, és az Ön teljes megelégedésének érdekében azonban 3 kezelést fogunk javasolni egymást követő, közeli időpontokban (kb. 2-3 hetenként). A kezelés ezután időszakossá válik, elöszőr 2, majd 6 hónap múlva javasolt az ismétlés.
A mezoterápiás kúra után elfelejthetem a ráncaimat?
A mezoterápia a bőr megfiatalítását segíti elő. A kúra során a bőre valóban feszesebbé válik, az apró vonalkák eltűnnek és a ráncosnak látszó bőr kisimul. A mély ráncok és barázdák az arcon és nyakon azonban több kezelést igényelnek. A mezoterápiás kúra hatását fokozhatjuk egyéb ránctalanítási kezelésekkel.
Mik a kúra lehetséges mellékhatásai?
A mezoterápiás termékek biológiai fermentációból származó hialuronsavat tartalmaznak. Ez az anyag bőrünk egyik legfontosabb természetes alkotórésze. A befecskendezett hatóanyag finoman árad szét a bőr rétegeiben, és az idő múlásával teljesen lebomlik. A mellékhatások megjelenése nagyon ritka. A kezelés ambuláns módon történnek, így aktív idejéből nem kell kieséssel számolni.

DERMAROLLER
A dermaroller egy kollagén indukciós kezelés, amely során apró, 1,5 vagy 2 mm-es tűkkel végig hengerezzük az arc vagy a dekoltázs bőrét, miközben hyaluronsavat csepegtetünk a kezelt területre. A  tűszúrások okozta mikrotrauma, és a hyaluronsav hatására beindul a kollagén rostok újraképződése.  A folyamat  végén a bőr természetesen megfiatalodik, a bőrhibák, pattanásos hegek, tág pórusok, ráncok látványosan halványulnak, illetve eltűnnek. Az eredmény 1 hónappal a beavatkozás után már látható, de a kívánt hatás eléréséhez 5-6 kezelés szükséges. Két kezelés között általában egy hónapot kell kihagyni.