Plasmage: vágás nélküli szemhéjplasztika

A Plasmage egy non-invazív, plazmatechnológiás mikrosebészeti készülék, amely alkalmas a megereszkedett felső szemhéj megemelésére.
A meglazult, megnyúlt felső szemhéj gyakran nem csupán esztétikai problémát okoz, több esetben a bőrfelesleg látásban is zavaró lehet, megoldása a bőrfelesleg eltávolítása. Erre eddig egyedül a szemhéjplasztika volt alkalmas, de 2017-től a megereszkedett felső és alsó szemhéj kezelésére egy új eljárás, a Plasmage is képes.
Az orvosi készülék a negyedik halmazállapot, a plazma halmazállapotot használva működik: miközben a kezelőfejet a bőrhöz közelítjük, a levegőben lévő gázok ionizációjával egy elektromos ívet hoz létre, aminek a hatására a felesleges szövetek elpárolognak anélkül, hogy a mélyebb szöveti rétegek károsodnának. Ezáltal a bőr mennyisége a kezelt területen csökken.
A plazmakezelés során helyi érzéstelenítés után pontszerűen távolítják el a bőrfelesleget, így rendkívül precíz kezelés végezhető, miközben a környező szövetek hő terhelése lényegesen alacsonyabb, mint például egy lézerkezelésnél.
A kezelés eredménye azonnal látható, a bőrfelesleg eltűnik, csökken a felső szemhéj megereszkedése, az alsó szemhéj ráncossága.
A Plasmage ezenkívül alkalmas a fülkagyló előtti redő eltávolításával a bőr feszesítésére, a szemhéjakon megjelenő elváltozások kezelésére (Xantelasma stb) hegkezelésekre, stria kezelésre, bőrmegújításra és bőrfrissítésre is.
A PlasmAge kezelés menete
A kezelt területet érzéstelenítő krémmel kenik be, majd 30 perc múlva fertőtlenítik a bőrt. A kezelőfejjel apró pontokban párologtatják el a bőr legfelső rétegeit. A beavatkozás után hűteni, jegelni kell az érintett területet. Enyhe esetekben egy kezelés elég lehet, de amennyiben a szemhéj megereszkedése nagymértékű, több kezelésre van szükség. Két kezelés között legalább egy hónap szünetet kell tartani, és a napfény miatt a nyári hónapokban nem ajánlatos végezni.
A kezelés során duzzanat, ödéma, vörösödés alakulhat ki, ez azonban pár nap alatt elmúlik. A keletkezett apró, barnás kis pörkök fokozatosan száradnak le, majd 7-10 nap alatt nyom nélkül gyógyul a bőr.
A páciens 3 hónapig kerülje a napozást és a szoláriumot.