Ráncfeltöltés, ajakfeltöltés, BOTOX kezelés

RÁNCFELTÖLTÉS, AJAKFELTÖLTÉS, BOTOX KEZELÉS

Bemutató az iLife esztétikai központban 2014. november 21-én:

Az arcon a kor előrehaladtával jelentkező ráncok eltüntetésére többféle, egyszerűen injekciós technikával beadható feltöltő anyagot használunk. A legismertebb anyag ebből a csoportból a hialuronsav. Az élő kötőszövetben is megtalálható, nagy molekulájú vízmegkötő anyag, termelése az idő múlásával párhuzamosan csökken.
Előállítása biotechnológiai úton történik, tehát nem élőlényekből származik, szennyeződések, vírusok átvitelére nincs lehetőség. Nem allergizál, hegesedést nem okoz. Lebomlási ideje 6-12 hónap.

Kezelés:
Időpont egyeztetés után fogadjuk Önt rendelésünkön. A látogatás alkalmával megosztjuk Önnel a szükséges információkat a kezelés részleteiről. A vizsgálat során pontosan felmérjük a bőre jelenlegi állapotát és annak eredményétől, illetve a kezelendő bőrfelület helyétől és igénybevételétől függően teszünk Önnek javaslatot a megfelelő beavatkozásra.
Ajak feltöltésre a Juvederm UltraSmile injekciót használom, ami a piacvezető Allergan cég terméke. Keresztkötésű hialuronsavat tartalmaz, és mellette lidocaint is, ezért a beavatkozás csak kisebb fájdalommal jár. Nagyon megbízható és kiemelkedően jó minőségű termék, a hialuronsavra nincs allergiás reakció, illetve nem okoz csomósodást, nem okoz granuloma képződést.
Az anyag beadása injekciós technikával, nagyon vékony tűvel történik, helyi érzéstelenítésre az anyagban lévő lidocain miatt nincs szükség. Az előzetes konzultáció során a pacienssel megbeszéljük az elvárásait: van akinél csak az ajkak kontúrját emeljük ki, van akinél a meglévő asszimmetriát korrigáljuk, van akinél a vékony ajkak miatt volumen növelésre van szükség. A cél mindig a természetesség megőrzése.

 

Szájfeltöltésnél a szúrások közben többször megnézzük, a pacienssel ellenőrizzük az eredményt, vigyázunk arra, hogy ne töltsük túl, és nagyon figyelünk az ajkak szimmetriájára.
Maga a beavatkozás 15-20 percet vesz igénybe, a kezelés után vissza lehet menni dolgozni, bár a lidocain miatt még egy félóráig a száj zsibbadtabb lesz, mint ahogy egy fogászati kezelés után.
Az injekció hatása 6-12 hónapig tart, ez nagymértékben függ az életmódtól, dohányzástól, a helyi vérkeringéstől, anyagcserétől.
A szájfeltöltés során komolyabb mellékhatás nem tapasztalható, ritkán a szúrások helyén kisebb bevérzés, illetve az ajkak egy-két napig tartó duzzanata, érzékenysége fordulhat elő.
A kezelés előtt nem javasolt véralvadáscsökkentő gyógyszerek szedése, a kezelés után pedig néhány napig nem javasolt szoláriumba, szaunába, uszodába menni.
A kezelések korlátlanul ismételhetők.

Kezelés után kerülni kell:
1-2 óráig: túlzott mimika, nevetés, erős rágás, sok beszéd,
1-2 napig: masszírozás, kozmetikai kezelések, szolárium, napozás.
A kezelés ellenjavalt:
véralvadásgátló készítmények szedése,
fennálló bőrbetegség (herpesz, akne) esetén.

KEZELÉS RÁNCTALANÍTÁSRA, HÓNALJ IZZADÁS ELLEN

Idővel mindenkin több-kevesebb ránc jelenik meg: ennek egyrészt genetikai okai vannak, másrészt a nap károsító hatásának eredménye. Az arc mimikai izmainak ismétlődő mozgása miatt ún. dinamikus ráncok jelennek meg, amellyel nem igazán lehetett mit kezdeni egészen addig, amíg a BOTOX injekció be nem tört a kozmetológiába.
A BOTOX és a VISTABEL a tisztított formátumú A tipusú botulinum toxin anyagok márkanevei, amely egy, a Clostridium botulinum baktérium által termelt fehérje.

A BOTOX története:
1989 USA: Az Élelmiszer és Gyógyszerellenörző Hatóság (FDA) engedélyezi a BOTOX alkalmazását a blepharospasmus és a kancsalság gyógyítására
2000 USA: Az FDA engedélye neurológiai használatra
2002 USA: Az FDA engedélye ránctalanításra
2004 Magyarország: OGYI engedély fokozott izzadás gátlására
2006 Magyarország: OGYI engedély ránctalanításra (2006 előtt ránctalanításra nem lehetett Botox kezelést végezni legálisan!)
Hatásmechanizmus:
1. Kapcsolódás: A neurotoxin a beadás után hozzákötődik a mozgató idegsejtek végződéseihez
2. Gátlás: gátolja az ingerület átadásáért felelős acetil-kolin molekulák felszabadulását, ezáltal az izommozgást (izzadásgátlásnál a verejtékezést) -a mimikai izmok ellazulása és a ráncok elsimulása történik. Az izom nem károsodik, 4-6 hónapig relaxált, ellazult álapotban marad. A BOTOX csak a mozgató neuronokra hat, így érzéketlenséget nem okoz.
3. Az ingerületvezetés regenerálódása: A neuronok végződéseinek kémiai gátlása után az idegsejtek új kapcsolatokat képeznek, az ingerületvezetés helyreáll, így a mimikai izmok mozgása (vagy a verejtékmirigyek működése) visszatér. Emiatt időnként ismételni kell a kezelést-bár az ismételt beavatkozások után egyre tartósabb hatást tudunk elérni.

Kezelés ránctalanításra:
Rendelésünkön első alkalommal ingyenes konzultáció történik, ahol a pácienst megvizsgáljuk, részletesen tájékoztatjuk a kezelésről, ill. sz. szerint az egyéb ránctalanítási lehetőségekről is. A betegvizsgálat során meghatározzuk a beadandó anyag mennyiségét és a szúrások pontos helyét berajzoljuk. Nagyon vékony tűvel adjuk be az injekciót a kezelendő izomba, gyakorlatilag fájdalommentesen, ill. minimális fájdalommal. A kezelt területtől függően ált. 20-50 percig tart a beavetkozás. Az injekció beadása után 2-3 órán belül függőleges helyzetben kell maradni, és gyakran „ráncolni”. Kontroll-vizsgálat 2 hét múlva javasolt.

Száj fölötti ráncok, ajkon lévő ráncok, aszimmetrikus felső és alsó ajkak kezelése, korrigálása hyaluronsavval.

Kezelhető területek:
orrgyök feletti ráncok (5 szúrás pont, ált. 20 unit)
szem oldalsó szélénél levő szarkaláb ráncok (3-3 szúrás pont, ált. 12- 20 unit oldalanként)
homlokráncok (5-7 szúrás pont, ált. 10-20 unit)
Ezenkívül ajak, áll, nyak ráncaira is alkalmazható.
Mellékhatás: ritkán duzzanat, égő érzés a beadási pontokon, fejfájás (24 órán belül elmúlnak).
Ellenjavallat: véralvadási zavar ill. véralvadástgátlók szedése, myopathiák, gyulladásos bőrbetegségek a kezelendő területen, terhesség, szoptatás.
A hatás 4-7 nap múlva alakul ki, átlagosan 4-6 hónapig tart. A ráncok elsimulnak, lágyabbá válnak az arcvonások, a páciens fiatalodik. Egyéb ránctalanító eljárásokkal (ráncfeltöltés) kombinálható.
A kezelés bármikor ismételhető, az ismételt beavatkozások után egyre tartósabb hatást tudunk elérni. Ennek oka, hogy a páciens a kezelések alatt leszokik a dinamikus ráncokat okozó izmok használatáról, és a ránc területén a kötőszövet is átépül.
A kezelés teljesen biztonságos, hiszen a beadandó toxin mennyisége (15-50 egység) több nagyságrenddel kisebb a mérgezést kiváltó adagnál (50000 egység).
Hónalj izzadás megszüntetése:
Nagyon vékony tűvel adjuk be az injekciót a hónalj bőrébe, gyakorlatilag fájdalommentesen, ill. minimális fájdalommal (ált. 20-30 szúrás/hónalj). A hatás 7-10 nap múlva alakul ki, átlagosan 9-12 hónapig tart, van akinek végleges. Korlátlanul ismételhető, a kiváltó októl függetlenül minden esetben hatásos.