Profhilo kezelés, bőrfeszesítés

A Profhilo® az egyik legnagyobb hyaluronsav koncentrátumú termék.

Az eddigi injekciós technikával szemben, amikor a hialuronsavat közvetlenül a ránc alá fecskendezik a bőrbe, a Profhilo injekciókat az arcon úgynevezett bio-esztétikai pontokba (BAP) adják be.

Oldalanként 5-5 ilyen bioesztétikai pont van, az ide beadott hialuronsavas töltőanyag folyamatosan a bőr alatt diffundálva az arc szinte teljes felületén szétterjed.

Az arc mellett a nyak, a kézfej illetve a dekoltázs fiatalítására is használjuk.

A kezelésnek van egy azonnali látható hatása, és van egy rugalmas rostokat képző, stimuláló hatása is (bio-remodeling), melynek következtében a kezelés után a bőr feszesebb és rugalmasabb lesz, a Prophilo finoman volumenizál, lifting hatása van, tömöríti a bőrt.

Skin Booster

A Skin Booster kezelés során keresztkötésű hialuronsavat juttatnak a bőr középső rétegébe, amely a bőr hosszútávú hidratáltságát okozza azáltal, hogy súlya ezerszeresének megfelelő mennyiségű vizet képes megkötni. A keresztkötésű hialuronsav sokkal lassabban bomlik le mint a nem keresztkötött hyaluronsav, így az eredmény is sokkal tartósabb.
A Skin Booster a hagyományos ráncfeltöltéssel szemben nem az arc volumenét változtatja meg, hanem magát a bőrt fiatalítja: belülről hidratálja a bőr középső, elasztikus rostokat termelő rétegét, mely a bőr rugalmasságáért felel. A bőr visszanyeri fiatalságát: rugalmasabb, teltebb és ragyogóbb lesz, kisimulnak a finom ráncok.
A kezelés általában injekciós technikával történik: érzéstelenítés után sok kis szúrással fecskendezik be a hialuronsavat. Általában három kezelés szükséges egymás után, két kezelés között 3-4 hét szünet javasolt.
A kezelés hatására a bőr állapota 4-6 hónapon keresztül folyamatosan javul.
A három kezelés után félévente 1 fenntartó kezelés szükséges.

Ráncfeltöltés, ajakfeltöltés, BOTOX kezelés

RÁNCFELTÖLTÉS, AJAKFELTÖLTÉS, BOTOX KEZELÉS

Bemutató az iLife esztétikai központban 2014. november 21-én:

Az arcon a kor előrehaladtával jelentkező ráncok eltüntetésére többféle, egyszerűen injekciós technikával beadható feltöltő anyagot használunk. A legismertebb anyag ebből a csoportból a hialuronsav. Az élő kötőszövetben is megtalálható, nagy molekulájú vízmegkötő anyag, termelése az idő múlásával párhuzamosan csökken.
Előállítása biotechnológiai úton történik, tehát nem élőlényekből származik, szennyeződések, vírusok átvitelére nincs lehetőség. Nem allergizál, hegesedést nem okoz. Lebomlási ideje 6-12 hónap.

Kezelés:
Időpont egyeztetés után fogadjuk Önt rendelésünkön. A látogatás alkalmával megosztjuk Önnel a szükséges információkat a kezelés részleteiről. A vizsgálat során pontosan felmérjük a bőre jelenlegi állapotát és annak eredményétől, illetve a kezelendő bőrfelület helyétől és igénybevételétől függően teszünk Önnek javaslatot a megfelelő beavatkozásra.
Ajak feltöltésre a Juvederm UltraSmile injekciót használom, ami a piacvezető Allergan cég terméke. Keresztkötésű hialuronsavat tartalmaz, és mellette lidocaint is, ezért a beavatkozás csak kisebb fájdalommal jár. Nagyon megbízható és kiemelkedően jó minőségű termék, a hialuronsavra nincs allergiás reakció, illetve nem okoz csomósodást, nem okoz granuloma képződést.
Az anyag beadása injekciós technikával, nagyon vékony tűvel történik, helyi érzéstelenítésre az anyagban lévő lidocain miatt nincs szükség. Az előzetes konzultáció során a pacienssel megbeszéljük az elvárásait: van akinél csak az ajkak kontúrját emeljük ki, van akinél a meglévő asszimmetriát korrigáljuk, van akinél a vékony ajkak miatt volumen növelésre van szükség. A cél mindig a természetesség megőrzése.

 

Szájfeltöltésnél a szúrások közben többször megnézzük, a pacienssel ellenőrizzük az eredményt, vigyázunk arra, hogy ne töltsük túl, és nagyon figyelünk az ajkak szimmetriájára.
Maga a beavatkozás 15-20 percet vesz igénybe, a kezelés után vissza lehet menni dolgozni, bár a lidocain miatt még egy félóráig a száj zsibbadtabb lesz, mint ahogy egy fogászati kezelés után.
Az injekció hatása 6-12 hónapig tart, ez nagymértékben függ az életmódtól, dohányzástól, a helyi vérkeringéstől, anyagcserétől.
A szájfeltöltés során komolyabb mellékhatás nem tapasztalható, ritkán a szúrások helyén kisebb bevérzés, illetve az ajkak egy-két napig tartó duzzanata, érzékenysége fordulhat elő.
A kezelés előtt nem javasolt véralvadáscsökkentő gyógyszerek szedése, a kezelés után pedig néhány napig nem javasolt szoláriumba, szaunába, uszodába menni.
A kezelések korlátlanul ismételhetők.

Kezelés után kerülni kell:
1-2 óráig: túlzott mimika, nevetés, erős rágás, sok beszéd,
1-2 napig: masszírozás, kozmetikai kezelések, szolárium, napozás.
A kezelés ellenjavalt:
véralvadásgátló készítmények szedése,
fennálló bőrbetegség (herpesz, akne) esetén.

KEZELÉS RÁNCTALANÍTÁSRA, HÓNALJ IZZADÁS ELLEN

Idővel mindenkin több-kevesebb ránc jelenik meg: ennek egyrészt genetikai okai vannak, másrészt a nap károsító hatásának eredménye. Az arc mimikai izmainak ismétlődő mozgása miatt ún. dinamikus ráncok jelennek meg, amellyel nem igazán lehetett mit kezdeni egészen addig, amíg a BOTOX injekció be nem tört a kozmetológiába.
A BOTOX és a VISTABEL a tisztított formátumú A tipusú botulinum toxin anyagok márkanevei, amely egy, a Clostridium botulinum baktérium által termelt fehérje.

A BOTOX története:
1989 USA: Az Élelmiszer és Gyógyszerellenörző Hatóság (FDA) engedélyezi a BOTOX alkalmazását a blepharospasmus és a kancsalság gyógyítására
2000 USA: Az FDA engedélye neurológiai használatra
2002 USA: Az FDA engedélye ránctalanításra
2004 Magyarország: OGYI engedély fokozott izzadás gátlására
2006 Magyarország: OGYI engedély ránctalanításra (2006 előtt ránctalanításra nem lehetett Botox kezelést végezni legálisan!)
Hatásmechanizmus:
1. Kapcsolódás: A neurotoxin a beadás után hozzákötődik a mozgató idegsejtek végződéseihez
2. Gátlás: gátolja az ingerület átadásáért felelős acetil-kolin molekulák felszabadulását, ezáltal az izommozgást (izzadásgátlásnál a verejtékezést) -a mimikai izmok ellazulása és a ráncok elsimulása történik. Az izom nem károsodik, 4-6 hónapig relaxált, ellazult álapotban marad. A BOTOX csak a mozgató neuronokra hat, így érzéketlenséget nem okoz.
3. Az ingerületvezetés regenerálódása: A neuronok végződéseinek kémiai gátlása után az idegsejtek új kapcsolatokat képeznek, az ingerületvezetés helyreáll, így a mimikai izmok mozgása (vagy a verejtékmirigyek működése) visszatér. Emiatt időnként ismételni kell a kezelést-bár az ismételt beavatkozások után egyre tartósabb hatást tudunk elérni.

Kezelés ránctalanításra:
Rendelésünkön első alkalommal ingyenes konzultáció történik, ahol a pácienst megvizsgáljuk, részletesen tájékoztatjuk a kezelésről, ill. sz. szerint az egyéb ránctalanítási lehetőségekről is. A betegvizsgálat során meghatározzuk a beadandó anyag mennyiségét és a szúrások pontos helyét berajzoljuk. Nagyon vékony tűvel adjuk be az injekciót a kezelendő izomba, gyakorlatilag fájdalommentesen, ill. minimális fájdalommal. A kezelt területtől függően ált. 20-50 percig tart a beavetkozás. Az injekció beadása után 2-3 órán belül függőleges helyzetben kell maradni, és gyakran „ráncolni”. Kontroll-vizsgálat 2 hét múlva javasolt.

Száj fölötti ráncok, ajkon lévő ráncok, aszimmetrikus felső és alsó ajkak kezelése, korrigálása hyaluronsavval.

Kezelhető területek:
orrgyök feletti ráncok (5 szúrás pont, ált. 20 unit)
szem oldalsó szélénél levő szarkaláb ráncok (3-3 szúrás pont, ált. 12- 20 unit oldalanként)
homlokráncok (5-7 szúrás pont, ált. 10-20 unit)
Ezenkívül ajak, áll, nyak ráncaira is alkalmazható.
Mellékhatás: ritkán duzzanat, égő érzés a beadási pontokon, fejfájás (24 órán belül elmúlnak).
Ellenjavallat: véralvadási zavar ill. véralvadástgátlók szedése, myopathiák, gyulladásos bőrbetegségek a kezelendő területen, terhesség, szoptatás.
A hatás 4-7 nap múlva alakul ki, átlagosan 4-6 hónapig tart. A ráncok elsimulnak, lágyabbá válnak az arcvonások, a páciens fiatalodik. Egyéb ránctalanító eljárásokkal (ráncfeltöltés) kombinálható.
A kezelés bármikor ismételhető, az ismételt beavatkozások után egyre tartósabb hatást tudunk elérni. Ennek oka, hogy a páciens a kezelések alatt leszokik a dinamikus ráncokat okozó izmok használatáról, és a ránc területén a kötőszövet is átépül.
A kezelés teljesen biztonságos, hiszen a beadandó toxin mennyisége (15-50 egység) több nagyságrenddel kisebb a mérgezést kiváltó adagnál (50000 egység).
Hónalj izzadás megszüntetése:
Nagyon vékony tűvel adjuk be az injekciót a hónalj bőrébe, gyakorlatilag fájdalommentesen, ill. minimális fájdalommal (ált. 20-30 szúrás/hónalj). A hatás 7-10 nap múlva alakul ki, átlagosan 9-12 hónapig tart, van akinek végleges. Korlátlanul ismételhető, a kiváltó októl függetlenül minden esetben hatásos.

Plasmage: vágás nélküli szemhéjplasztika

A Plasmage egy non-invazív, plazmatechnológiás mikrosebészeti készülék, amely alkalmas a megereszkedett felső szemhéj megemelésére.
A meglazult, megnyúlt felső szemhéj gyakran nem csupán esztétikai problémát okoz, több esetben a bőrfelesleg látásban is zavaró lehet, megoldása a bőrfelesleg eltávolítása. Erre eddig egyedül a szemhéjplasztika volt alkalmas, de 2017-től a megereszkedett felső és alsó szemhéj kezelésére egy új eljárás, a Plasmage is képes.
Az orvosi készülék a negyedik halmazállapot, a plazma halmazállapotot használva működik: miközben a kezelőfejet a bőrhöz közelítjük, a levegőben lévő gázok ionizációjával egy elektromos ívet hoz létre, aminek a hatására a felesleges szövetek elpárolognak anélkül, hogy a mélyebb szöveti rétegek károsodnának. Ezáltal a bőr mennyisége a kezelt területen csökken.
A plazmakezelés során helyi érzéstelenítés után pontszerűen távolítják el a bőrfelesleget, így rendkívül precíz kezelés végezhető, miközben a környező szövetek hő terhelése lényegesen alacsonyabb, mint például egy lézerkezelésnél.
A kezelés eredménye azonnal látható, a bőrfelesleg eltűnik, csökken a felső szemhéj megereszkedése, az alsó szemhéj ráncossága.
A Plasmage ezenkívül alkalmas a fülkagyló előtti redő eltávolításával a bőr feszesítésére, a szemhéjakon megjelenő elváltozások kezelésére (Xantelasma stb) hegkezelésekre, stria kezelésre, bőrmegújításra és bőrfrissítésre is.
A PlasmAge kezelés menete
A kezelt területet érzéstelenítő krémmel kenik be, majd 30 perc múlva fertőtlenítik a bőrt. A kezelőfejjel apró pontokban párologtatják el a bőr legfelső rétegeit. A beavatkozás után hűteni, jegelni kell az érintett területet. Enyhe esetekben egy kezelés elég lehet, de amennyiben a szemhéj megereszkedése nagymértékű, több kezelésre van szükség. Két kezelés között legalább egy hónap szünetet kell tartani, és a napfény miatt a nyári hónapokban nem ajánlatos végezni.
A kezelés során duzzanat, ödéma, vörösödés alakulhat ki, ez azonban pár nap alatt elmúlik. A keletkezett apró, barnás kis pörkök fokozatosan száradnak le, majd 7-10 nap alatt nyom nélkül gyógyul a bőr.
A páciens 3 hónapig kerülje a napozást és a szoláriumot.

Bioszálas arckontúr, ráncok eltüntetése

Bioszálas arckontúr, ráncok eltüntetése

Az öregedés első jelei nagyjából 25 éves kortól válnak láthatóvá  a bőrfelszínen. Először apró barázdák, majd az idő múlásával ráncok jelennek meg, a bőr feszességének és tömörségének csökkenése szembetűnővé válik, a természetes módon bekövetkező bőr alatti kötőszövetek sorvadásának köszönhetően bőrünk meglazul, lógni kezd. Érdemes már az első jelek megjelenésekor beavatkozni és leállítani ezt a folyamatot. Ám szerencsére még ekkor sem kell plasztikai sebészhez fordulnunk, mert a legújabb eljárásoknak köszönhetően léteznek hatékony, de sokkal kevésbé drasztikus megoldások.
dr-szabo-andras-borgyogyasz-szolnok-bioszalas-arckonturAz egyik legújabb módszer a laza bőrszövetek feszesítésére és az arc megemelésére a bioszálakkal történő arcfeszesítés (thread lifting), amikor is biológiai úton felszívódó szálakat húznak be a bőr alsóbb rétegeibe.
A felszívódó szálakkal végzett thread lifting kezelés egy 20 perces beavatkozás, akár ebédidőben is elvégezhető, nincsenek hegek és nagyon rövid a felépülési idő.
A finomszálas arcfiatalítás során 20-30 darab vékony tűt szúrnak bele a bőrbe, melyekbe gyárilag be van vezetve a fonal, és ahogy kihúzzák a tűt, a fonal a bőrben marad, a tű pedig kisiklik.
A szálak alapanyaga a polidioxanon (PDO),  ami már több éve ismert és alkalmazott a sebészeti eljárásokban. Teljes mértékben biokompatibilis az emberi szövetekkel, és teljes mértékben le is bomlik.
A fonalak lehetnek monoszálasak, vagy pedig csavartak, jellemzően 25-38 milliméter hosszúságúak. A kezelés eredményessége fokozható fogazott (cog) szálak behúzásával.
Egy területre több szálat szúrnak be a kívánt hatás, a bőr tónusa, az egyéni adottságok, az életkor függvényében, általában teljesen  szimmetrikusan az arc két oldalába. A bőrben elhelyezett szálak nem láthatóak sem a kezeléskor, sem később.
dr-szabo-andras-borgyogyasz-szolnok-bioszalas-arckontur1A bioszálak kb. 6 hónap alatt felszívódnak és hatásukra egy nagyon látványos bőrmegújítási folyamat indul el. A szál befűzése után a bőr mélyebb rétegeit stimulálja, és természetes módon ösztönzi a szervezetet a saját kollagén termelésére, visszaállítja a fiatalosabb szöveti állagot,felgyorsul a helyi mikrokeringés, aktiválódnak a bőrregeneráló folyamatok. A legfontosabb hatás a bioszál melletti új kollagénkötegek képződése, amitől a bőr újból feszessé válik.
Az eredmény: az arckontúr fiatalodik, a lógó arcbőr megemelkedik, a bőr feszesebbé válik.
Az eljárás alkalmas a szemöldök megemelésére, a nyak feszesítésére, illetve egyéb testtájak (pl. has, felkarok, fenék) tónusának visszaállítására is.
A bioszálakkal történő arcfeszesítés hatása általában egy-két hónap után alakul ki, összességében 1,5-2 évig tart, a hosszan tartó hatás érdekében érdemes 6 hónap után megismételni a kezelést.
drszaboandras-borgyogyasz-kozmetologus-bioszalA beavatkozás minimális fájdalommal jár, jellemzően a rágóizmok környéke lehet egy-két napig érzékenyebb, illetve ritkán apró bevérzés (főleg a homlokon történő kezelés esetén) lehetséges. Teljesen biztonságos eljárás, nincs vágás, nincsenek sebek, nincsenek szövődmények.
A kezelés után nem ajánlott a szolárium, szauna, arcmasszázs, sportolás legalább egy hétig. A finomszálas arcfiatalítás elsősorban az arcbőr megemelésére (face lifting), feszesítésére javasolt, és jól kombinálható egyéb esztétikai kezelésekkel: hyaluronsavas ráncfeltöltéssel, lézerkezelésekkel, Drakula-terápiával.
A kezelés előtt nem szedhető alvadásgátló gyógyszer, C-vitamin és C-vitamin tartalmú készítmény,  aszpirin.
A kezelés legfontosabb ellenjavallatai: herpesz vagy egyéb fertőzések az arcbőrön, akut lázas megbetegedések, terhesség, fokozott hegképzési hajlam, véralvadási zavar, pszichiátriai betegségek.

Drakula-terápia, avagy az örök fiatalság titka, bőrfeszesítés

DRAKULA-TERÁPIA, AVAGY AZ ÖRÖK FIATALSÁG TITKA, A BŐR MEGFIATALÍTÁSA

A Drakula-terápia során a paciens a saját vérétől fiatalodik: a vérplazmát visszainjektálva a bőrbe a kollagéntermelés serkentésével csökken a ráncok mélysége, a bőr tónusa javul, a besüppedések megszűnnek, a bőr megfiatalodik.
A bőrgyógyászat ma már többféle Drakula-terápiát is számon tart, melynek leghatékonyabb formája a PRP (Platelet Rich Plasma), a vérlemezkékben gazdag plazma terápia, mely az esztétikai gyógyászatban MyCells néven terjedt el. A MyCells egy forradalmi bőrregeneráló módszer. Ennek az autogen eljárásnak a során saját vér felhasználásával állítanak elő vérlemezkékben gazdag plazmát (PRP), mely a trombocitákon kívül koncentráltan tartalmaz limfocitákat, valamint növekedési faktorokat. A PRP-t injekcióval, vagy mezoterápiás módszerekkel visszajuttatva a szervezetbe beindul egy összetett regenerálódási folyamat a kollagén termelés serkentésével, az érellátás helyreállításával és szöveti regeneráció által. Ez az eljárás hosszútávon  a bőr megfiatalodását eredményezi, mellékhatások nélkül. A PRP-t évek óta széles körben használják a plasztikai sebészetben, ortopédiában, fogászatban és nehezen gyógyuló sebek esetén. Amellett hogy biztonságos, rendkívül hatékony módszer. Mivel ez a kezelés a testünkben végbemenő természetes folyamatokon alapszik, általában legalább 3 alkalom és körülbelül 3-4 hónap elteltével eredményez látványos változást. Ez alatt az idő alatt kollagén hálózat és új szövet épül a bőr mélyén. A kezeléssorozat után a bőr érezhetően feszesebbé, élettelibbé és kevésbé ráncossá válik. Ezek a pozitív változások jellemzően a páciensek nagy többségénél 1-2 éven át megmaradnak. A kívánt hatás megőrzésére szükség lehet utólagos fenntartó kezelésekre. Emellett a MyCells kitűnő segédkezelése lehet a lézeres-, hámlasztó- vagy feltöltő módszereknek- jelentősen fokozhatja a hatékonyságukat.
A  MyCells PRP előnyei:

  • Serkenti a kezelt bőrfelület szöveteinek ujjáépülését
  • Elősegíti a ráncok mélységének csökkentését a kollagéntermelés serkentésével és javítja a bőr tónusát, textúráját
  • Biztonságos, mivel a páciens saját véréből készül
  • Még a szem alatti területen is biztonsággal használható
  • Nincs fertőzésveszély
  • Nem okoz allergiát
  • Nem toxikus
  • Az egyetlen PRP termék, mely egyszerre rendelkezik CE és FDA jóváhagyással

A kezelés:
A kezelés megkezdése előtt az orvos felszív 10-20 mililiter vért egy speciális üveg vákum csőbe, mely a MyCells készlet része. Ez egy rutin eljárás, mely nem okoz nagyobb kellemetlenséget a megszokott vérvételnél. Ezután a vért tartalmazó  kémcsövet centrifugába helyezi, hogy a vér alkotóelemei szétváljanak, kinyerve ezáltal a PRP-t, amelyet visszafecskendez a bőrbe.

Frakcionált lézerkezelés

Vannak akiket a ráncok, vannak akiket az acnés hegek, és vannak akiket az arcon levő tág pórusok zavarnak. Mindezekre megoldást nyújt a frakcionált lézeres kezelés.
Már Szolnokon is elérhető a frakcionált lézerkezelés, amivel az arcon lévő ráncok, aknés hegek, bőrhibák, tág pórusok tüntethetők el. A kezelés alkalmas az arcbőr, a nyak, és a dekoltázs feszesítésére, valamint a vállon, háton, mellkason lévő hegek kezelésére is.
Bőrünk  fiatalságának megőrzéséért illetve helyreállításáért folytatott küzdelem jelenleg talán leghatékonyabb újdonsága a  legújabb generációs frakcionált CO2 lézer. Ennek ugyanaz a hatásmechanizmusa, mint a korábbi széndioxid-lézeres mély, bőrfeszesítő, ránctalanító kezelésnek, de itt a lézersugárral nem „hámozzuk meg” a teljes bőrfelszínt, hanem a lézersugár négyzetcentiméterenként csak 50-200 mikroszkópikus méretű pontocskában (ezeket nevezzük pixeleknek) éri a bőrt, ezzel biztosítva sok-sok sértetlen szigetet az elpárologtatott „hengerek” között, amelyekből a bőr saját elemei által természetes úton történik meg a gyors hámosodás. A modern számítógépes vezérlésnek köszönhetően külön-külön szabályozható a leadott lézerfény energiája, a bőrfelszínre érkező lézernyalábok „szélessége” és az egyes lézernyalábok közti pihenési ( lehülési ) idő. Az energia nagyságával lehet állítani a hámlasztás mélységét, így biztosítva felületes-, közepes- és mélyhámlasztást. Az eltérő behatolási mélységtől függően az elért javulás mértéke is különböző. A lézernyaláb „szélességével” és a pontsűrűséggel lehet beállítani a bőrfelszínen a hámlás egyenletességét és folytonosságát. A lézernyalábok közötti szünetekkel tovább növelhető a kezelések biztonsága és hatékonysága. A nem összefüggő kezelési felszín miatt csökkenthető a környező szövetek túlmelegedése és a kezelés alatti fájdalom. A lézerfény elpárologtatja, ill. elégeti a bőr felső rétegeit, ezzel javít a ráncokon, bőrhibákon, hegeken, és coagulálja az ereket, felfrissíti az öregedő és napsérült bőrfelszínt. A bőr legfelső rétegében elöregedett, elhalt hámsejtek vannak, melyek természetes módon leválnak, helyükre újak lépnek. Ez a hámlás a bőr természetes megújulási folyamata, mely annyira finom és lassú, hogy szinte észre sem vesszük. A bőr hámlasztása segíti a bőr fokozatos megújulását. A lézerfény eltávolítja az elhalt felületi hámsejteket, miközben sértetlenül hagyja az alsóbb, egészséges réteget, valamint segíti a rugalmas rostok képződését. A lézeres hámlasztás újjászervezi és egyben felgyorsítja a sejtek kicserélődését, a bőr megújulásának folyamatát, ezzel segít visszaállítani az arcbőr fiatalságát. . A lézer hőhatása összehúzza a bőr alatti kötőszövetet, és a frakcionált CO2 lézer által a mélyebb rétegekben keletkezett hőhatás hónapokkal később új kollagén képződését generálja, ami tovább fiatalítja a bőrt (ezt a folyamatot hívjuk remodellingnek). Összegezve elmondható, hogy minden ránc mélysége egy szinttel csökken: a felületes ránc eltűnik, a közepes ránc felületessé válik, míg a mély ránc közepessé mérséklődik és egyben tartós megújulás következik be. A frakcionált lézeres bőrmegújítási eljárás a bőrfiatalítás mellett kifejezetten alkalmas a pattanások után visszamaradt  aknés hegek kezelésére, ami bizonyos súlyosságú akne maradványtüneteként nemritkán okoz súlyos kozmetikai zavart az érintettek számára. Akár a besüppedt, akár az előemelkedő hegek kezelésében jelentős javulást lehet elérni ezzel a kezeléssel. A lézerkezelést követően a bőr nemcsak simább, hanem sokkal rugalmasabb, fiatalosabb, ragyogóbb és feszesebb is lesz. A kötőszöveti hatás fokozatosan eléri a felszínt is, így a bőr kedvező változása még hónapokig tart, eredménye pedig több évre szól. A modern frakcionált CO2 lézeres hámlasztást összehasonlítva egyéb bőrfiatalító eljárásokkal ( a kémiai hámlasztással, dermabrázióval és egyéb lézeres vagy IPL kezelésekkel ) egyértelmű, hogy ezzel a módszerrel gyorsan és biztonságosan végrehajtható a lézeres hámlasztás minden páciensnél minden területen. A kezelés a nyakon, a dekoltázsban és a kézfejen is elvégezhető, vagyis az indikációs terület kiterjed az összes problémazónára. A frakcionált lézeres kezelés sebképződéssel nem jár, de néhány napos felépülési időt igényel. A bőr az első napon kipirosodik és duzzadttá válik, egy ideig nedvedzik, majd a 3. napon általában megindul a pontszerű hámlás, ami néhány napig tart. A mielőbbi problémamentes gyógyulás érdekében szigorúan be kell tartani az előírt bőrápolási tanácsokat és a fényvédelemmel kapcsolatos utasításokat. A hatás néhány hét után válik láthatóvá, de a kívánt eredmény eléréséhez akár 3-4 kezelésre is szükség lehet. A kezelés előtt ingyenes konzultáció történik, a lézerkezeléseket előre egyeztetett időpontban, rendelési időn kívül végezzük.
A kezelés előtt ingyenes konzultáció történik, a lézerkezeléseket előre egyeztetett időpontban, rendelési időn kívül végezzük.

Acne, pattanás

ACNE

Acne: általában a serdülőkorban kezdődő, a faggyúmirigyekben gazdag területeken gyulladásképződéssel járó, genetikai hajlamon alapuló betegség.
Kialakulása: Androgén hormonhatásra a faggyúmirigyek túlprodukciója és a folliculusepithel elszarusodási zavara jön létre. A pangó váladékban Propionobacterium acnes-mely a normál bőrflórához tartozik-felszaporodik, a faggyúból szabad zsírsavakat hasít le. E szabad zsírsavak a mirigy megrepedt tokján át az irhába kerülve comedo-, pustulaképződést és gyulladást idéznek elő.
Több formája létezik:
Acne comedonica: főleg az orron, homlokon, állon sok comedo (miteszer).
Acne papulopustulosa: gyulladt papulák, gennyes pattanások jellemzik.
Acne nodulocystica: szőrtüszők, faggyúmirigyek körül gennyes csomók, abscessusok.
Acne conglobata: gyulladt, gennyesen beolvadó csomók egymással közlekedő üregrendszert képeznek, hegekkel gyógyulnak.
Kezelés:
Pattanásos bőr esetén orvosi segít­séget mindig kérhetünk, 1-2 patta­nással sem szégyen elmenni bőr­gyógyászhoz.
Az aknés bőrt súlyossági fokától függően kezelhetjük külsőleg, ill. belsőleg vagy villanófénnyel.
Helyi kezelés: Sokszor elegen­dő az A-vitamin-származék vagy benzoylperoxid magában, vagy an­tibiotikummal kombinálva. Ezek a faggyúmirigyek elzáródását, így a mitesszerképződést csökkentik és gátolják a baktériumok szaporodá­sát. Az arc tisztításához bőrbarát, 5,5 pH-jú tisztítószerek javasoltak.
Gyógyszeres kezelés: A belső kezelés történhet antibiotikumok­kal, fogamzásgátló gyógyszerekkel és retinoidokkal. Az antibiotikumok csökkentik a baktériumok számát, és ezzel mi­nimálisra csökkentik a gyulladá­sos reakciót. A fogamzásgátlók a faggyútermelést szabályozzák. A retinoidok természetes A-vitamin származékok, melyek drámaian csökkentik a faggyúképződést a mirigyekben, csökkentik a baktéri­umszámot, a gyulladást és a mi­tesszerek kialakulását is. Általá­ban egyetlen, több hónapos kúra elegendő a teljes gyógyuláshoz. A retinoidokat csak bőrgyógyász szakorvos írhatja fel, aki egyénre szabottan állítja be a szükséges dó­zist és a terápiás időt.
Villanófény-kezelés. A harma­dik generációs orvosi IPL-technológia egyedülálló módon, olyan mélyen behatoló zöld-sárga-piros hullámhossz-kombinációkat képes biztosítani, melyek elpusztítják a P.acnes baktériumokat és egyben csökkentik a pattanással együtt já­ró gyulladást. Kilencvenszázalékos gyógyulási arány 8 hét alatt.

Szemölcsök eltávolítása

SZEMÖLCSÖK ELTÁVOLÍTÁSA

Vizsgálat után a szemölcsök eltávolítása Erbe ICC 50 elektrocoagulatorral, helyi érzéstelenítésben, fájdalommentesen, vérzés nélkül történik. A gyógyulás után ált. lényegesen kisebb hegesedés marad, mint a sebészeti  eltávolítás után.

Mezoterápia, dermaroller

MEZOTERÁPIA, DERMAROLLER

MI A MEZOTERÁPIA?
A mezoterápia egy olyan eljárás, amely serkenti a mezoderma regenerálódását, beleértve a bőr-, a kötő- és a zsírszöveteket.
A mezoterápia a gyógyszerek mikro-injekciózás útján történő bejuttatása, közvetlenül a kezelt területre.
A bőrbe juttatható injekciók hatóanyagának új generációját a bőr hidratálására használunk.
Ezek a gélek nem állati eredetű hialuronsavat tartalmaznak, így nem allergizálnak, biztonságosan alkalmazhatók.

Amit a kezelésről tudni kell:
Mikor kérjem orvosomtól a mezoterápiás kezelést?
Ahogy tapasztalja bőrének kiszáradását az arcán, nyakán, dekoltázsán, kézfején, illetve amint bőre színe fakóvá válik és elveszti fényét. Csak orvosa irhatja elő Önnek bőre állapotának alapos vizsgálata után a mikro-injekció kúrát.
Testem melyik részén alkalmazható eredményesen a mezoterápia kúra?
A mezoterápiás termékek alkalmazhatók az arc, nyak, dekoltázs, és a kézfej területén, illetve a test minden olyan részén, amelyek külső hatásoknak vannak kitéve.
Pontosan mi történik a mikro-injekciózás során?
A mezoterápiás mikro-injekciót kíméletesen és fájdalommentesen juttatjuk be a kezelt bőrrétegbe. A kezelt területek állapota és kiterjedése alapján döntjük el az injekciózás módját. Általában a hatóanyagot egymástól néhány milliméteres távolságban fecskendezzük be. Egy kezelés 30 percig tart és előtte a bőr nem igényel semmilyen speciális előkészítést.

Fájdalmasak –e a mezoterápiás mikro-injekciók?
Az injekciók gyakorlatilag teljesen fájdalommenetesek, mivel a tű nagyon kis átmérőjű, és finom, gyengéd mozdulatokkal juttatjuk be a hatóanyagot.
Milyen hamar lesz látható az eredmény? Milyen gyakran kell kezelésre járni?
Már az első alkalom után látványos lesz az eredmény. A hosszantartó hatás biztosításának, és az Ön teljes megelégedésének érdekében azonban 3 kezelést fogunk javasolni egymást követő, közeli időpontokban (kb. 2-3 hetenként). A kezelés ezután időszakossá válik, elöszőr 2, majd 6 hónap múlva javasolt az ismétlés.
A mezoterápiás kúra után elfelejthetem a ráncaimat?
A mezoterápia a bőr megfiatalítását segíti elő. A kúra során a bőre valóban feszesebbé válik, az apró vonalkák eltűnnek és a ráncosnak látszó bőr kisimul. A mély ráncok és barázdák az arcon és nyakon azonban több kezelést igényelnek. A mezoterápiás kúra hatását fokozhatjuk egyéb ránctalanítási kezelésekkel.
Mik a kúra lehetséges mellékhatásai?
A mezoterápiás termékek biológiai fermentációból származó hialuronsavat tartalmaznak. Ez az anyag bőrünk egyik legfontosabb természetes alkotórésze. A befecskendezett hatóanyag finoman árad szét a bőr rétegeiben, és az idő múlásával teljesen lebomlik. A mellékhatások megjelenése nagyon ritka. A kezelés ambuláns módon történnek, így aktív idejéből nem kell kieséssel számolni.

DERMAROLLER
A dermaroller egy kollagén indukciós kezelés, amely során apró, 1,5 vagy 2 mm-es tűkkel végig hengerezzük az arc vagy a dekoltázs bőrét, miközben hyaluronsavat csepegtetünk a kezelt területre. A  tűszúrások okozta mikrotrauma, és a hyaluronsav hatására beindul a kollagén rostok újraképződése.  A folyamat  végén a bőr természetesen megfiatalodik, a bőrhibák, pattanásos hegek, tág pórusok, ráncok látványosan halványulnak, illetve eltűnnek. Az eredmény 1 hónappal a beavatkozás után már látható, de a kívánt hatás eléréséhez 5-6 kezelés szükséges. Két kezelés között általában egy hónapot kell kihagyni.

IPL Villanófény kezelés, végleges szőrtelenítés, arcbőr fiatalítás

IPL/VILLANÓFÉNY KEZELÉSEK VÉGLEGES SZŐRTELENÍTÉSRE, AKNÉRA, PIGMENTFOLTOK, ÉRTÁGULATOK ELTÁVOLÍTÁSA, ARCBŐR FIATALÍTÁS

Végleges szőrtelenítés- harmadik generációs IPL /villanófény/ technológia orvosi használatra
Manapság egyre népszerűbb a tartós szőrtelenítés IPL villanófény technológiával.
Hogyan hat a harmadik generációs IPL/villanófény a szörtüszőkre?
A szőrtüszők életcikklusa szempontjából három időszakot különböztetünk meg:
1. ) növekedési (Anagen),
2. ) visszafejlődő (Catagen)
3. ) pihenő (Telogén) szakasz.
Harmadik generációs IPL erőteljes fényimpulzusa egyedülálló módon a fényhullámhossz, energiasűrűség és impulzusidő optimális kombinációja segítségével célozza meg és inaktíválja a szőrtüszőket.
A kibocsátott fényenergia a szőrszál és szőrtüsző pigment tartalmában elnyelődik, és átalakul hőenergiává.
Az anagén fázisban lévő szőrtüszők a hőenergia hatására semlegesítődnek. Ez az eljárás szelektív fototermolízis néven ismert.
A kibocsátott impulzus speciálisan összetett, mely biztosítja az un. termo-relaxációt. Így a környező szövetek nem hevülnek fel, sértetlenek maradnak.
Miért nem elég 1 kezelés?
A melanin képződés a növekedési (Anagén) szakasz jellemzője. Ez az oka, hogy eredményes epiláció- bármely ismert módszert vesszük is alapul-kizárólag az élettani aktív növekedési szakaszban végezhető.
Ezért általában szőrtelenítésnél 6-8 kezelésre van szükség.
Mivel tud többet a harmadik generációs IPL berendezés a hagyományos IPL-készülékeknél?
A harmadik generációs IPL berendezések 50 J/cm2 fajlagos energiasűrűséggel képesek működni. Ez a energiaszint több mint a kétszerese, mint a piacon kapható szokásos készülékek 15-25 J/cm2 energia szintje.
Miért fontos a kétszeres energiaszint alkalmazása?
Tudjuk, hogy a hőhatás a fényenergia kromofórban való elnyelődése során jön létre. Ebből következik, hogy például egy világosabb színű szőrszál esetén-melyben kevesebb az energia elnyelő melanin- bizonytalan, hogy elegendő hőmennyiség képződik a megbizható hatás létrejöttéhez.
Az olyan alkalmazások, mint például a barna foltok eltávolítása, érelváltozások kezelése, vagy a bőrfiatalítás, szintén annál eredményesebb, minél nagyobb a bevitt energia.
Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy nagyobb energia alkalmazása fokozza a kezelések hatásosságát, és eredményeit. Természetesen kiemelt jelentőségű, hogy ez a kétszeres, a lézerberendezésekhez hasonlítható energia szint nem károsíthatja a bőrt.
Miért olyan biztonságos?
Számos olyan technológia újítás és szabadalom került beépítésre az újgenerációs IPL berendezésekbe, mely a hatékony nagyenergiájú fényimpulzusokat kockázatmentessé teszi a bőr számára:
-Progresszív, vízhűtéses kezelőfej.
Intenzív hűtést biztosít a bőr számára, megóvja a bőrt a túlzott hőhatástól, és egyúttal komfortossá teszi a kezelés érzetét, akár -5 C fokra is lehűthető!
-Kék zafír kristályszűrők:
Az IPL készülékek fényforrása- a lézerektől eltérően –széles fényspektrumú (410-1200 nanométer), színes fény. A bőr különböző kromofórjai különböző színűek, ezért azokra különböző spektrumú fénysugarakkal lehet eredményesen hatni.
A Sybaritic berendezéseknél alkalmazott kék zafír cserélhető fényspektrum szűrők stratégiailag szűrik meg a fényt. Ezzel gondoskodnak a különböző kezelésekhez hangolt optimális fényspektrum létrehozásáról, az eredményesség fokozásáról és felesleges hőterhelésének elkerüléséről.
-Négyszög impulzus profil:
A SYbartic harmadik generációs IPL berendezései kontrollált, négyszög jelformát alaklmazank, amely kiküszöböli az égető felfutó energia csúcsokat. Ezzel a kezeléseket optimális energia szinten, bőrkárosító hatás nélkül tudjuk végezni.
-Multi PIP impulzus üzemmód- Szuper Szelektív Foto-thermolízis (SSP):
A szokásos egyszeri impulzus mellett lehetőség van olyan Multi PIP impulzus sorozat kibocsátására is , mely elemenként ugyan kisebb, de összességében nagyobb energiát tartalmaz. Így nagyobb hatást tudunk kifejteni a környező szövetek még eredményesebb védelme mellett.
-Fényenergia újrahasznosítás:
A Sybaritic harmadik generációs készülékének szabadalmaztatott reflektorteste 24 karátos arannyal bevont, és úgy van kialakítva, hogy a xenon fényforrást keltett fény 100% -át a fényvezető kék zafír kristályra sugározza. A speciális kivitelű arany reflectortest összeszed, újrafókuszál visszafordít minden a bőrről visszaverődő vagy egyéb szórt fényt ( Photon Energy Recycling).
A kezelés alatt szoláriumozás, napozás, gyantázás, fényérzékenyítő gyógyszerek szedése kerülendő.
A kezeléshez ideális az 1-2 mm hosszúságú szőrzet.

Hajhullás, korpásodás

HAJHULLÁS, KORPÁSODÁS

Hajhullás

A hajhullás leggyakoribb három formája közé tartozik a diffúz hajhullás, amikor egyenletesen ritkul meg a haj a fejbőrön, az androgén, azaz férfias tipusú hajhullás, és a harmadik, az alopécia areata, azaz foltos hajhullás.
Diffúz hajhullás hátterében leggyakrabban hiánybetegségek, vitamin-, nyomelem hiány, stressz, anyagcsere betegségek, túlzott diéta, fogyás, vérszegénység áll. A haj ilyenkor egyenletesen ritkult, súlyosabb alopéciáról akkor beszélünk, ha az eredeti hajmennyiség legalább 50 %-a kihullik. A kiváltó okot megszüntetve ez a típusú hajhullás jól kezelhető.

Kopaszodás

Az androgén hajhullás elsősorban férfiakra jellemző, de nőknél is előfordul. A férfiak kopaszodása genetikailag meghatározott, általában 30 éves kor körül kezdődik, a hajvesztés jellemző területe a fejtető és a homlok két oldala. Az újabb kutatások az anyai nagyapa szerepét hangsúlyozzák az androgén alopécia öröklődésében. Kezelése nem egyszerű, az igazán hatékony szerek a finasterid tartalmú hormontablatták. Ezek megállítják a hajhullást, de mellékhatásaik miatt (elsősorban potenciaproblémák) nem igazán javasolhatóak, Magyarországon nincsenek is forgalomban.
Helyileg a koffein illetve a minoxidil tartalmú hajszeszek a leghatásosabbak.
A koffein tartalmú hajszeszek a sejtek energetikai folyamatait erősítik, illetve a tesztoszteron hajvesztést okozó hatását blokkolják. Általában 3-4 hónap után csökken, illetve megáll a hajhullás, de folyamatos kezelés javasolt.
A férfiak 30-40 %-ánál hatásos a minoxidil tartalmú hajszesz. Ez nem hormon tartalmú készítmény, eredetileg egy vérnyomás csökkentő tabletta hatóanyaga, hajhullást csökkentő hatásának mechanizmusa nem ismert. Az igazán hatásos a csak külföldről beszerezhető 5 %-os oldat, amelyet naponta kétszer kell alkalmazni 4 hónapon keresztül, majd utána naponta egyszer, folyamatosan. Elhagyása után a hajhullás újra jelentkezik.
Nagyon fontos az időben elkezdett kezelés, mivel ha a hajtüszők elhalnak, márcsak a hajátültetés segít.
Androgén hajhullás nőknél is jelentkezhet, elsősorban a változókor után, illetve hormonális problémák esetén. Olyanoknál is előfordul, akiknél hormonszint eltérés nem mutatható ki, de a hajtüszők sejtjein több az androgénkötő receptor, így a vérben levő tesztoszteron erőteljesebb hatást fejt ki és hajhullás jelentkezik. Nők androgén hajhullásánál hatásos kezelés bizonyos fogamzásgátlók szedése, külsőleg fitoösztrogén, ösztradiol , kortizon tartalmú hajszeszek használata, illetve lézerfésű alkalmazása.

A foltos hajhullásnál egy vagy több helyen általában köralakban hullik ki a haj. Leggyakoribb oka valamilyen góc, gyulladás a szervezetben, példáúl rossz fogak, gennyes mandulák. Okozhatja stressz, pajzsmirigy betegség, illetve lehet autoimmun jellegű. Mechanikai ingerek pl. bizonyos frizurák viselése miatt is kialakulhat. Autoimun jellegű foltos hajhullásnál mindig fennáll a kiújulás veszélye, ilyenkor nagyon fontos az időben elkezdett, akár belsőleg szedett gyógyszerekkel történő kezelés. Ha a kopasz folt határán a hajszál könnyen kitéphető, vastag, felkiáltójel formájú, akkor a hajhullás még aktív. Ha a fejbőr vizsgálata során hegesedést, elhalt hajtüszőket látunk, akkor hajvisszanövést az érintett területen nem várhatunk.
Minden esetben mikrokamerás fejbőr vizsgálat történik, amikoris nagy nagyítással látszódik a hajtüszők állapota, a fejbőr esetleges betegsége, nyomon követhető a terápia sikeressége. A mikrokamerás vizsgálat mellett hajhullás esetén az esetek többségében egyéb vizsgálatokra is szükség lehet (ált. labor, vérkép, vas, TVK, ASO, pajzsmirigy vizsgálat, góc vizsgálatok, UH-vizsg. , hormon vizsg. stb. )
Az alábbi táblázat a mikrokamerával látott kép és ez alapján a hajhullás lehetséges okait mutatja:

GYULLADÁS KORPÁSODÁS ELHALT
HAJTÜSZŐK
SORVADT
HAJTÜSZŐK
FOLTOS HAJHULLÁS Pyoderma,
Furunculus,
Tinea capitis
Psoriasis vulgaris,
Gombásodás (Microsporiasis)
Scleroderma,
Syphilis,
Mechanikai ingerek(pl. sisak viselése),
Hegesedés (műtét, sérülés,
acne után)
Favus
Autoimmun jellegű hajhullás,
Pajzsmirigy betegségek,
Gyulladásos gócok,
Szűk sapka, hajráf,
Trichotillomania
HOMLOKON,
FEJTETŐN
HAJHULLÁS
Androgén tipusú hajhullás+
Seborrhoeas   dermatitis
Androgén tipusú hajhullás+
Seborrhoea
Androgén alopécia II-es stádiuma Androgén alopécia I-es stádiuma,
Nők: PCO-sy. ,
Hormon-kezelések
EGYENLETES
HAJHULLÁS
Contact  dermatitis (pl. hajfesték-allergia),
Nagy kiterjedésű localis fertőzések,
Autoimmun betegségek
Psoriasis capitis,
Vegyszer
ártalom (munkahelyi),
Kozmetikumok okozta irritació,
Gyógyszerek
(pl. retinoidok),
Bőrszárassággal járó krónikus betegségek (egyes aenemiak)
Citosztatikumok,
Mérgezések (pl. nehézfémek, arzén),
Időskori hajhullás,
Súlyos anyag
cserebetegségek (pl. diabetes évtizedek óta),
Stressz,
Hiánybetegségek,
Diéta, fogyás,
Anorexia
Anyagcsere-
betegségek,
Szezonális hajhullás,
Gyógyszerek,
Láz,
Krónikus betegségek:
gyulladások,
tumorok,
paraziták,
Szülés utáni,
Candidiasis sy.
Túlzásbavitt dauer, festés

Megjegyzés: tovább színezi a képet, ha egyszerre több tünet is megfigyelhető, illetve a hajhullás hátterében több ok is valószínűsíthető. Ahol a hajtüszők sorvadtak és a hajhullást kiváltó ok nem szűnik meg, átmehet a hajhullás egy súlyosabb formába, a hajtüszők elhalhatnak.
Mikrokamerás vizsgálattal meg lehet különböztetni a hajhullást a felgyorsult hajváltástól (az utóbbinál sok új hajszálat látunk és a hajtüszők épek).
Kezelés: mindig a kiváltó oknak megfelelő adekvát kezelésre van szükség, amit kiegészítünk a fejbőrt tápláló, a hajtüszőket erősítő külső és belső kezeléssel.
Nagyon fontos az időben elkezdett kezelés, mert elhalt hajtüszők esetén nincs esély a haj visszanövésére ( csak a hajátültetés).